Mijn naam is Heleen Visser. Ik ben moeder van twee tienerzoons, die om de week bij mij wonen na mijn scheiding.

Als klein meisje voelde ik al veel, ook al was ik me er niet van bewust dat dat niet voor iedereen zo was. Ik kon me goed verplaatsen in mensen, wist wat er ‘onder water’ speelde en kon daar goed op inspelen. Keerzijde was dat ik me gemakkelijk en vaak aanpaste aan wat de ander nodig had. Voor mijn eigen ik-ontwikkeling was dat niet altijd handig en dat stuk heb ik later pas echt invulling gegeven.

Doordat ik mensen en situaties goed aanvoelde, kon ik wel echt contact maken met mensen en voelden mensen zich snel bij mij op hun gemak. Ik heb altijd graag geluisterd naar mensen, wat ze bezighoudt, waar ze tegenaan lopen, waar ze blij van worden.

Toch heb ik in het verleden een aantal grote keuzes gemaakt met mijn hoofd. Waarom? Achteraf gezien denk ik dat de belangrijkste reden is geweest, dat ik eigenlijk zelf niet wist wat ik echt wilde en daarom niet durfde te luisteren naar het kleine stemmetje in mijn hart, die zei dat ik psychologie wilde studeren. 

Ik heb rechten gestudeerd en heb 20 jaar als arbeidsjurist gewerkt op HRM-afdelingen en binnen branche-organisaties. Mijn focus lag ook toen op het, vanuit mijn intuïtie, verbinden van mensen en op zoek gaan naar het gemeenschappelijke doel, de win-win voor organisatie/branche, afdeling en medewerker.

Ik heb nooit spijt gehad van de keuzes die ik heb gemaakt, omdat deze mijn levenspad hebben gevormd en ik daaruit mijn levenslessen heb geleerd en nog steeds leer. Ieder heeft zijn of haar eigen weg te volgen en zijn of haar eigen talenten te ontdekken. Op mijn weg kwam ik een burn-out tegen, die mij met de neus op de feiten drukte. Voor mij was dit de ommekeer. Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben en dat heeft ervoor gezorgd dat ik ging begrijpen wie ik ben en dat ik blij mag zijn met een aantal eigenschappen, die daaruit voortkomen. Ik hoefde niet tegen de stroom in te zwemmen om mijn hart te volgen. Het was juist andersom… Door mijn hart te volgen, kon ik met de stroom mee, mijn eigen stroom. Ik ben mijn ik-kracht gaan ontwikkelen, die me de moed gaf om de stap te zetten om te gaan coachen.

Sinds 2013 begeleid ik HSP en ook regelmatig hoogbegaafde mensen, zowel vanuit mijn eigen praktijk als vanuit Hooggevoelig heel gewoon, waar ik een aantal jaar als vennoot aan verbonden ben geweest. Vanaf 2021 richt ik me volledig op coaching, re-integratie- en UWV Werkfittrajecten en persoonlijke ontwikkeltrajecten binnen de (coachings)opleidingen van Hooggevoelig heel Gewoon. Met die stap ben ik weer dichterbij mezelf gekomen. Graag loop ik een stukje mee op jouw pad, zodat jij toegang krijgt tot al jouw mooie eigenschappen/talenten, die je al in je hebt.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen in het bos, in de duinen of op blote voeten door de zee. Liefst op plekken waar niemand is en waar ik helemaal kan ontprikkelen en opladen. Naast wandelen is koken een grote hobby van mij en dan gevolgd door een etentje met familie of vrienden. Verder geniet ik vooral van de kleine dingen, zoals een knuffel, een mooi gesprek, vlinders in de tuin, de lach van mijn kinderen en een huis met gezellige kaarsjes op een donkere avond.