‘Heleen heeft mij begeleid tijdens een traject van overprikkeling naar veerkracht. In dit traject heeft zij geholpen om woorden te geven aan de vele gevoelens die ik ervaar. Om mijn lijf beter te begrijpen. Om beter te weten hoe ik de verschillende stadia van overprikkeling kan herkennen en wat ik kan doen om uit de overprikkeling te komen en meer veerkracht op te bouwen. Zo heb ik een soort van persoonlijke handleiding kunnen ontwikkelen om met mijn hooggevoeligheid om te gaan. Ook leerde ik tijdens de gesprekken en door het doen van ervaringsgerichte oefeningen om mijn focus te verleggen van altijd gericht te zijn op anderen, naar mij meer op mijzelf te richten. Om beter aan te voelen en te weten waar ik voor sta. Ik kan nu beter mijn eigen behoeften aanvoelen en deze uitspreken. Tijdens het hele traject heb ik mij enorm veilig gevoeld bij Heleen om alles te kunnen en mogen delen. Om nieuw gedrag uit te proberen. En dit alles kon met een lach en een traan. 

Ik kan iedereen aanbevelen om te ervaren hoe Heleen werkt en wat voor fijn persoon ze is. En ik kan dan ook moeilijk in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor haar ondersteuning in mijn proces en de vele inzichten die ik op heb mogen opdoen. Bedankt voor alles Heleen. 

SANNE

 


‘Na jaren van stress en in de overlevingsstand te hebben gestaan, wilde het begin dit jaar echt niet meer. Ik voelde me down, futloos, geen energie en wist dat het niet langer zo kon. Afgelopen jaren werd mij steeds meer duidelijk dat ik een HSP’er ben en had het idee dat ik ook een coach wilde die me hierin kon begeleiden. Ik kwam bij Heleen terecht en voelde me direct op mijn gemak. Haar aanpak klonk helder en praktisch. Iets wat mij persoonlijk erg aansprak. Heleen wist elke sessie de juiste snaar te raken en kwam met praktische tips die ik direct thuis kon toepassen. Als iets niet werkte had ze direct iets anders paraat waarmee ik wel uit de voeten kon. Na elke sessie voelde ik mijn hoofd leger worden en nam de negativiteit af. Thuis kon ik hiermee verder wat er voor zorgde dat ik na een aantal sessies al merkte dat het echt de goede kant op ging. Heleen is heel toegankelijk, biedt een luisterend oor en houdt zonder een oordeel te vellen een spiegel voor, zodat je jezelf echt beter leert kennen. Een burn-out gun je niemand, maar een aantal sessies bij Heleen gun ik iedereen.’

LUZET


‘Heleen heb ik opgezocht met het doel mijn talenten, gerelateerd aan hoogsensitiviteit, verder te ontwikkelen en om ze beter te kunnen inzetten in mijn professionele leven. Ik kreeg veel meer dan waar ik op gehoopt had. Heleen heeft mijn leven veranderd. Door de inzet van haar eigen hoogsensitiviteit en haar wetenschappelijke en theoretische kennis, liet ze mij inzien dat mijn hele denken en doen werd aangestuurd door onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Ook heeft ze mij geleerd hoe mijn eigen emoties te onderscheiden van de emoties van andere mensen, iets waar hoogsensitieven over het algemeen veel last van hebben. Na het traject met Heleen te hebben doorlopen, kan ik op de werkvloer mijn talenten beter inzetten en begrijp en erken ik ook waarom ik in bepaalde werkzaamheden juist helemaal niet goed ben. Ik ben een gelukkiger mens geworden, professioneel en privé. Ik zou Heleen graag aanbevelen aan iedereen die worstelt met ingewikkelde levensvragen.’

MARIT


Ik ervoer hoog sensitiviteit al jaren als een handicap, waardoor ik voor mijn gevoel minder aankon als een ander op het werk, eerder overprikkeld was, op mijn tenen ging lopen, op een gegeven moment geen energie meer had, en in een burn-out belandde. Gelukkig kwam ik in een re-integratie traject bij Heleen terecht. Heleen kan goed luisteren, voelt mensen goed aan en weet met haar ruime kennis, en aanbod van methodieken de onderste steen boven te halen waarbij ze je op passende wijze een spiegel voor kan houden die je nieuwe inzichten brengt. Door haar reflecties, positiviteit, eerlijkheid en gouden tips was ze goed in staat te om mij te motiveren en het beste uit mezelf te halen. In 8 sessies is er een wereld voor me open gegaan. Heleen heeft mij geleerd mijn hoog sensitiviteit als een kracht te gaan zien, mijn grenzen beter aan te leren geven, eigen keuzes te maken, mijn eigen kwaliteiten te gaan zien, en me meer te gaan focussen op mezelf. Dit heeft ze gedaan door mij veiligheid te bieden, me praktische oefeningen te geven, die ik gelijk kon uitproberen, en gesprekken waarbij ik volledig mezelf kon en mocht zijn. Ik hoop nooit meer in een burn-out te belanden, maar mocht ik ooit weer hulp nodig hebben, zal ik als eerste Heleen bellen. Zij is voor mij van onschatbare waarde geweest, en daarnaast gewoon een mooi mens.

 Augele

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we hebben kennisgemaakt. En wat heb je in die tijd veel voor mij betekend. Inzicht, handvatten, begrip, steun, bemoediging, vertrouwen, een spiegel, contact maken met mijn gevoel. En leren weer op mezelf te vertrouwen en mijn eigen weg te ontdekken, ervaren en durven te gaan. En ik ben er nog zeker niet en het gaat met vallen en opstaan. Maar met alles wat jij me hebt gegeven, kan ik verder.

KARIN