Ongeveer 7 jaar geleden is hoogsensitiviteit een grote rol gaan spelen in mijn leven. Eerst heb ik voor mezelf ontdekt dat ik hoogsensitief ben. Deze ontdekking heeft ertoe geleid dat ik mezelf veel beter ben gaan begrijpen en ben gaan waarderen. Vanaf 2013 heb ik me met Hooggevoelig heel gewoon mogen gaan inzetten om hooggevoeligheid gewoon te maken in de maatschappij. Het was pionieren en zaadjes planten in alle onderdelen van de maatschappij, zoals bij professionals in de (alternatieve) gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Met passie en geduld hebben we in die 7 jaar een organisatie neergezet, die begon met een enkele opleiding en het coachen van HSP, naar een volwassen organisatie met onder andere een eigen HSP-coach opleiding, een overeenkomst met UWV voor Werkfittrajecten, samenwerking met universiteiten en een landelijk netwerk aan coaches en trainers.

In een geweldig team heb ik ontzettend veel geleerd, over (de waarde van) hoogsensitiviteit, over mezelf en over ondernemen. Ik heb HSP gecoacht en getraind, supervisie gegeven, HR gedaan, UWV Werkfit opgezet en coaches daaraan verbonden. Het was een ontdekkingstocht met elkaar en met de wereld, waarin we hooggevoeligheid gewoon wilden maken; een soort dans van leiden en volgen en continu afstemmen, het juiste moment vinden, de juiste woorden om aan te sluiten. Ook in mezelf is dat proces continu aan de gang geweest in deze (levens)cyclus van 7 jaar.

Mijn verbinding met Hooggevoelig heel gewoon is altijd vanzelfsprekend geweest. De vorm van de samenwerking, het vennootschap en ondernemerschap, leverde mij steeds meer stress op. Uit een kerntalentenanalyse bleek ook dat risico nemen een (zeer) klein talent van mij is. En in een hard groeiende organisatie werd dat een steeds groter probleem. Tegelijkertijd wist ik ook dat mijn grote passie zit in het begeleiden van HSP in individuele coachingstrajecten, POP-trajecten en re-integratietrajecten.

Vanuit het vertrouwen dat we een nieuwe vorm van samenwerking zouden gaan vinden, heb ik het besluit genomen om vanaf 1 januari 2021 terug te treden uit de vennootschap.  Deze cyclus van 7 jaar is voor mij daarmee tot een einde gekomen en het mooie is dat er een nieuwe cyclus begint. Een cyclus waarin de verbinding blijft bestaan en waarin ik me ga richten op waar mijn passie en talent zit. Vanuit mijn eigen coachingspraktijk Sense@work blijf ik coachen en ga ik in opdracht van Hooggevoelig heel gewoon UWV Werkfittrajecten doen en POP-trajecten in de coachingsopleiding en de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige.

En bij een nieuwe stap hoort ook een nieuwe website. Als je nieuwsgierig bent, nodig ik je van harte uit om een kijkje te nemen op www.senseatwork.nl.

Hartelijke groet,

Heleen

Contactgegevens

Heleen Visser
Kogge 9
3904 SV Veenendaal
0648018243